Foredrag i hele Norden
3. november 2021

Dette efterår bringer mig heldigvis igen til både Norge og Sverige (til Oslo, Son og Fiskebäck), ligesom jeg har og har haft en lang række foredrag i Danmark.

Det er, som om tiden med Corona har øget behovet for at mødes om det, der betyder mest.
Det gør mig optimistisk. Og det glæder mig især, at samtalerne om tro og oplevelser foregår på tværs af alder, køn, klasse – og landegrænser.

Jeg har haft stor succes med oversættelsen af ”Jeg mødte Jesus – bekendelser fra en modvillig troende” i både Norge og Sverige og med den norske udgave af fortsættelsen “Vi møtte Jesus” om, at et flertal af os oplever et nærvær med noget, vi selv kalder guddommeligt.

Jeg har flere gange været på turné i Norden med det, danske Kristeligt Dagblad kalder “en religiøs folkebevægelse”, og ved derfor, at denne nye samtale om tro rækker langt længere ud, end de fleste aner.

Jeg vil ikke overbevise nogen om noget, slet ikke, men jeg vil gøre alt for at få flere tillidsfulde samtaler. Vi skal kunne tale sammen i nænsomhed og varsomhed, så alle kan komme til orde. Det er det, jeg gør muligt ved mine foredrag.

Så kom, hvad end du er troende eller ej. Dine og andres tanker om tro betyder mere, end du tror, for vores fælles samfund. Kom og vær med til at forme en fremtid, hvor vi vil hinanden det godt. Uanset, hvem vi er.

Vi ses. I Danmark, i Norge og i Sverige.

 

Læs videre

Lad os tale om tro – naturligvis

Lad os tale om tro – naturligvis

Lige siden, jeg lagde denne hjemmeside op for fem år siden, har den haft samme overskrift. Lad os tale om tro, står der, men snart vil der stå noget andet.  For jeg har foræret de fem fine ord til et projekt, jeg selv har været dybt involveret i. Projektet hedder simpelthen “Lad os tale om tro” og har sin helt egen hjemmeside: www.ladostaleomtro.dk. Formålet er, som det også har været i mit arbejde de seneste mange år, at få folk til at tale om tro.

Læs mere

Hvilken krop gør os til mennesker? Cat Bohannons forklaring blev bestseller

Hvilken krop gør os til mennesker? Cat Bohannons forklaring blev bestseller

FORSKNING & FREMTID // INTERVIEW - At kunne lave mælk gør os til pattedyr. At bære og føde sårbare babyer gør os afhængige af andre end os selv. Det er kvindens krop, der gør os til mennesker og skaber samfund, fastslår forskeren Cat Bohannon i sin internationale bestseller om 200 millioner års kropslig (r)evolution.   

I over 10 år har hun fordybet sig i ikke blot sin egen historie, men 200 millioner års kvindekropshistorie.

Så nu ser hun en bedre fremtid for begge sine børns køn ”og alle andre køn”, understreger hun.

Læs mere

Læs videre