fbpx
Lad os tale om tro – naturligvis
13. september 2024

Lige siden, jeg lagde denne hjemmeside op for fem år siden, har den haft samme overskrift.

Lad os tale om tro, står der, men snart vil der stå noget andet.

For jeg har foræret de fem fine ord til et projekt, jeg selv har været dybt involveret i.

Projektet hedder simpelthen “Lad os tale om tro” og har sin helt egen hjemmeside:
www.ladostaleomtro.dk

Formålet er, som det også har været i mit arbejde de seneste mange år, at få folk til at tale om tro.

Ikke for at overbevise eller forføre nogen til noget, men for at få folk til at tale sammen om noget, der betyder noget. 

Det kræver en anden måde at tale sammen på, end vi ofte gør. Tit handler det om at få ret. Eller i det mindste om at få sagt det, man selv mener. 

Samtaler om tro er anderledes.

De er nysgerrige, undersøgende, måske er man lidt genert, der er noget på spil, man har behov for at have tillid til hinanden, man er ærlig, naturlig, har ikke en skjult dagsorden, men vil den anden det godt.

Samtaler om tro er ikke de letteste at gå i gang med. Og dog. For da vi optog de videoer, I kan se på hjemmesiden, viste det sig, at det faktisk ikke var så svært.

Selv mennesker, der ikke er vant til at tale om tro, får taget de mest bevægende og lærerige samtaler med hinanden, bare de bliver sat lidt i gang – se hvordan på www.ladostaleomtro.dk

Jeg er stolt af at have stået for videoerne. Og jeg er stolt af projektet. 

Det er lykkes at få alle i projektet til at tale og arbejde sammen, fra Landsforeningen af Menighedsråd til den katolske kirke, Frikirkenet og Bibelselskabet og mange flere. Alle har lagt deres egen interesser til side til fordel for det ene formål: At få os til at tale om tro.

Prøv det selv! 

Læs videre

Hvilken krop gør os til mennesker? Cat Bohannons forklaring blev bestseller

Hvilken krop gør os til mennesker? Cat Bohannons forklaring blev bestseller

FORSKNING & FREMTID // INTERVIEW - At kunne lave mælk gør os til pattedyr. At bære og føde sårbare babyer gør os afhængige af andre end os selv. Det er kvindens krop, der gør os til mennesker og skaber samfund, fastslår forskeren Cat Bohannon i sin internationale bestseller om 200 millioner års kropslig (r)evolution.   

Når forskeren Cat Bohannon, 45 år, fredag 24. maj rejser fra Seattle til København for at holde foredrag, er flyturen for hende ”like the blink of an eye”, efter at hun i over 10 år har siddet fordybet i ikke blot sin egen historie, men 200 millioner års kvindekropshistorie.

”Det er de mange år, der gør mig optimistisk,” siger hun en morgen tværs over kloden, efter at hun har afleveret datteren på fem og sønnen på tre i børnehave. Hun ser en bedre fremtid for begge sine børns køn ”og alle andre køn”, understreger hun, der som 18-årig brød med sin irsk-katolske baggrund, engagerede sig varmblodigt i ”the queer community” og nu er ateist.

”Jeg ser de store linjer. Det lange træk. Der er en forandring i gang, trods nutidens backlash fra højrefløjen og mænd, der føler magten smuldre. Den samlede biologiske, kulturelle og samfundsmæssige udvikling hen over millioner af år viser, at mennesker bliver mere og mere lig hinanden. Kønsforskellene vil mindskes,” fastslår hun.

Læs mere

Tag det bedste med hjem – få 11 gode råd

Tag det bedste med hjem – få 11 gode råd

Det er godt at være afsted, at rejse, at fordybe sig, at være på retræter og kurser. Men hvad så, når man kommer hjem? Bliver det så bare til gode minder og ingen livsændringer?

Jeg har lettere ved at få noget til at hænge ved, hvis jeg skriver og læser om det.

Derfor har jeg lavet en liste med de 11 ting, jeg gerne vil opdrage mig selv til at ændre i mit liv herhjemme denne sommer.

Meld dig til mit nyhedsbrev inde i teksten (klik på "Læs mere") og få inspiration til at lade dine egne rejser leve længere.

Læs mere

Klumme: Ravnen fra fremtiden

Klumme: Ravnen fra fremtiden

Hver morgen går vi en tur i skoven oppe bag vort hus.

Straks, vi er kommet op over bakken, rammes jeg af forundring over, at det vilde liv rækker helt herind i byen. Her går jeg under majestætiske bøgetræer som gæst i naturens vidunder. Fuglene byder mig velkommen. Et yndefuldt kor. Yndigt. Sødt. Smukt. Indtil det pludselig afbrydes af en lyd, der kradser i øregangene.

Jeg stiller mig stille og lytter til den sære lyd, mens jeg funderer over, hvordan forudseende købmænd i 1898 tilplantede en skov på dette stykke jord og gav den som en gave til byen, Aalborg.

Det er nu 126 år siden, de satte de små planter i jorden en efter en. Hvor langt frem tænkte de? Tænkte de på mig og mine børn og børnebørn? Så de mig stå her i 2024?

Læs mere

Læs videre