Jeg mødte Jesus
Hvad stiller man op, når man møder Jesus?
Charlotte Rørth har ”skrevet en medrivende og bevægende bog, der længe – fuldt fortjent – har figureret på top-10- listen”, skriver Johs. H. Christensen i sin anmeldelse af ”Jeg mødte Jesus” i Jyllands-Posten.
Forklaringen på bogens succes er i følge den forhenværende præst, at da Charlotte Rørth som ”ganske almindelig, sekulariseret dansk kvinde” kommer ud ”for noget ekstremt ualmindeligt”, bevarer hun sine journalistiske dyder; ”fordomsfrihed, nysgerrighed og iagttagelsesevne”.
Journalisten Charlotte Rørth var hverken et religiøst eller spirituelt søgende menneske, da Guds søn bogstaveligt talt viste sig for hende og talte til hende i et sakristi i byen Úbeda i Spanien. Oplevelsen var et mentalt og fysisk lynnedslag, som tvang hende til at tage sit moderne rationelle liv op til overvejelse.
I bogen følger vi Charlotte Rørth på en rejse tilbage i litteraturen og historien om den historiske Jesus, og vi er med, når hun opsøger forskere i epilepsi og psykiatri, præster og spirituelle vejledere for at finde viden om og afklaring og forståelse af, hvad der skete med hende.
”Jeg mødte Jesus” er en personlig, eksistentiel beretning om tro og om tabu i et Danmark, hvor religiøse oplevelser og erfaringer er noget af det allermest private – noget man holder for sig selv, hvis man vil undgå at blive betragtet som enten uligevægtig eller småskør.
”Jeg mødte Jesus” røg straks efter udgivelsen på bestsellerlisten, hvor den lå i mere end et år for så at vende tilbage foråret efter.
Juni 2015 blev ”Jeg mødte Jesus” udgivet på norsk på forlaget Paradigmeskifte. www.paradigmeskifte.nu
2017 udgives den på spansk på forlaget Maeva. www.maeva.es
2017 udkom bogen på hollandsk på forlaget Wereldbibliotheek. www.wereldbibliotheek.nl
2017 udgives “Jeg mødte Jesus” på svensk på forlaget Polaris.
2018 udgav det finske forlag udgaven “Tapasin Jeesuksen”.
2018 udkom “Die Frau, die nicht an Gott glaubte und Jesus traff” på det tyske forlag Gütersloher.
Indholdsfortegnelse (pdf)
Professor Steen Hildebrandts forord (pdf)
Kapitlet ”Tid til at tale om tro” (pdf)
Anmeldelser af “Jeg mødte Jesus”:
“… så overbevisende at der er grund til at læse.”
Sørine Gotfredsen i Kristeligt Dagblad.
Læs hele anmeldelsen.
”Først og fremmest er det en beundringsværdigt modig bog. Rørth skriver sikkert og ukunstlet, vel vidende at dramaet i hendes beretning blot ville blive svækket af effektjageri. Års uro og frygt skinner klart igennem, men under det hele bobler en glæde, der hverken bliver eksklusiv eller anmassende, bare troværdig, og som derfor ikke kan undgå at gøre indtryk og vække til eftertanke.”
Jens Bærentsen i Weekendavisen.
”Bogen er en skønskrift af de klogere.”
**** Bettina Heltberg gav fire hjerter i Politiken.
Læs hele anmeldelsen (kræver abonnement på politiken.dk).
“Begejstringen lyser ud af de velskrevne sider.”
**** Hans Gregersen gav fire stjerner i NORDJYSKE Stiftstidende.
”Det er en smuk og stærk bog, en modig bog fra en kvinde, der ikke kunne tie om sit møde med Jesus og sin viden om Jesu væsen. En fin og renfærdig deling af den viden med en verden, der så kan tage den til sig, tøve, tvivle, afvise eller håne. Uanset position i feltet kan man her få en stærk oplevelse af, hvordan det som menneske kan være at blive delagtig med det guddommelige. Et stærkt, stærkt dokument.”
Torben Wendelboe på litteratursiden.dk
Læs hele anmeldelsen.
”Om sin overrumplende rejse frem til en delvis forståelse eller i hvert fald accept af sine oplevelser med det religiøse”, har hun skrevet en ”medrivende og hudløs bog”, som ”man skal være usædvanligt stivsindet og have et hjerte af sten for ikke at bevæges over.”
***** Johs. H. Christensen gav fem stjerner i Jyllands-Posten.
”Der er ikke noget ’villet’ og missionerende over historien – snarere en nøgtern journalistisk beskrivelse. (…) Og det er hendes ligefremme beskrivelse af det enorme dilemma, der opstår i hendes liv, der giver bogen meget stor troværdighed – og betydning. Det er vist en umulighed at læse denne bog uden at læseren møder dilemmaet i sig selv.”
Jørgen Aagaard på kristenspiritualitet.net
Læs hele anmeldelsen.
”Den har både barokkens højstemte, insisterende sætningsbygninger med hyperboler og emfatiske parallelismer og pietismens insisterende hvisken til hjertet.” (..) ”Det er for meget.”
Præst Sarah Thorngreen Auken i Præsteforeningens blad, 29.5.2015.